Artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van Service Management!

Groeien door leiderschap

Door Stephen-Ley

Door leiderschap je medewerkers en organisatie beter, sterker en gezonder maken. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de managers binnen organisaties hier niet of nauwelijks mee bezig is. Ze zijn druk met het geven van richting en stimuleren van actie, waardoor het ontwikkelen van de organisatie en haar medewerkers er al snel bij inschiet. Binnen Joost-IT is dit juist een belangrijk speerpunt.

De essentie van leidinggeven is: de combinatie van richting, actie en groei. Maar wat is groei precies? Leiders helpen mensen om van punt A naar punt B te komen. Een goede leider zorgt ervoor dat, wanneer punt B wordt bereikt, zowel de mensen als de organisatie groei hebben doorgemaakt. Ze hebben onderweg veel geleerd en zich ontwikkelt. Zo zorg je ervoor dat je straks niet blijft hangen op punt B, maar door kunt naar punt C.

Medewerkers zijn geen onderbreking van je werk, ze zíjn je werk

Organisatieonderzoeker Jim Collins deed begin jaren negentig onderzoek naar bedrijven die gedurende een heel lange periode, onder verschillende leiders, veel beter presteerden dan hun concurrenten. Hij schreef er het boek Gebouwd voor de toekomst over. Wat deden de leiders van deze organisaties anders? Ze richtten zich niet op het product dat ze verkochten of de dienst die ze aanboden, maar legden zich volledig toe op het bouwen van ‘de ultieme organisatie’. Wanneer je een ultieme organisatie bouwt, zo redeneren ze, kan deze het ultieme product bedenken en verkopen. Zelfs wanneer jij als leider alweer aan je volgende klus begint.
Wat geldt voor een organisatie, geldt ook voor haar medewerkers. Wanneer je je als leider focust op het ontwikkelen van je medewerkers, zijn zij voor je het weet in staat goede producten en diensten te bedenken. Medewerkers zijn geen onderbrekingen in jouw werk, ze zíjn je werk.

Wat doet Joost-IT eraan?

Joost-IT is al enige jaren een organisatie waarin de focus ligt op medewerkers die zich kunnen ontwikkelen. Dit doen we niet alleen door het continue aanbieden van trainingen. We geven onze medewerkers daadwerkelijk de ruimte zichzelf te ontwikkelen. Per kwartaal worden er ontwikkelplannen opgesteld waarbij een medewerker zelf zijn of haar doelstellingen mag bepalen en… hoe hij of zij hiervoor beloond wil worden. Dit stimuleert een medewerker na te denken over waar hij/zij zich op wil ontwikkelen en wat dat voor hem of haar waard is. Om de doelstellingen te halen investeren we in tijd: iedere week heeft een consultant 2 uur beschikbaar om aan het ontwikkelplan te werken. Zo creëren we samen een platform waarop medewerkers kunnen groeien. Dat is Joost-IT!

Per 1 mei verwelkomen we Hawbesh, Stephan en Rik! Zij krijgen de mogelijkheid om zichzelf, en daarmee Joost-IT verder te ontwikkelen!

Meer weten?

Kijk voor ontwikkelmogelijkheden naar onze vacatures of neem contact met ons op.  

© 2023 - 2024 Joost-IT | Ontwerp & realisatie Matthja Grafisch Ontwerp & De Goudse Wolf

© 2023 - 2024 Joost-IT
Ontwerp & realisatie Matthja Grafisch Ontwerp
& De Goudse Wolf