Universeel Service Management

De USM-methode is een service management aanpak voor dienstverlenende organisaties. Joost-IT is geaccrediteerd USM- invoeringspartner. Dit houdt in dat we via onze USM gecertificeerde consultants op een deskundige manier de toepassing van de USM-methode kunnen begeleiden.

Wat is USM?

Universeel Service Management (USM) is een universele methodische werkwijze om dienstverlening te managen. De USM-methode voorziet in een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services managet. Met deze methode leggen organisaties het fundament voor het managementsysteem. Vervolgens kan er op dit fundament verder worden gebouwd door middel van het toepassen van praktijkvoorbeelden zoals ITIL, BiSL, DevOPS, etc.

Met de USM-methodiek heb je slechts vijf processen nodig, waarbij je met acht ondersteunende workflows alle werkzaamheden kunt uitvoeren en managen binnen een service gerichte organisatie.Wat maakt dat deze methodiek snel ingevoerd kant worden, onnodige processtappen worden geëlimineerd en hiermee bijdraagt aan de kosten efficiëntie en service excellentie binnen een bedrijf.

Wat levert USM op?

Met USM kun je standaarden (bijv. ISO27001, NEN7510, of ISAE3402) goedkoop en efficiënt realiseren. De USM-methode biedt een eenvoudig leerbare werkwijze, gebaseerd op bedrijfskundige principes. Met USM krijgt de organisatie snel en goedkoop de controle over haar werkwijze. 

Whitepaper

Kom erachter hoe 4me de USM-principes en workflow ondersteunt. Download de whitepaper.

Ontdek de mogelijkheden

Onze gecertificeerde USM-consultants helpen organisaties bij het invoeren van de USM-methodiek. Hierbij kunnen zij ESM-tooling inrichten en de processen middels de USM-methodiek optimaliseren.

Onze USM gecertificeerde collega's

Sara

Sara
Noortje

Noortje

Wil jij consistente beslissingen nemen en de controle krijgen over de werkwijze van jouw organisatie? We staan voor je klaar!

© 2023 - 2024 Joost-IT | Ontwerp & realisatie Matthja Grafisch Ontwerp & De Goudse Wolf

© 2023 - 2024 Joost-IT
Ontwerp & realisatie Matthja Grafisch Ontwerp
& De Goudse Wolf