Artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van Service Management!

De snelstartbalk aanpassen in TOPdesk

Door Iris van Breda

TOPdesk heeft meerdere manieren om te navigeren door het systeem. Eén van de snelste manieren is door de snelstartbalk te gebruiken. De snelstartbalk zit aan de linkerkant van je scherm en is altijd zichtbaar, waar je ook bent in TOPdesk. Je kan de snel start balk vergelijken met je taakbalk onder in je Windows PC. Op je taakbalk kan je je favoriete applicaties vastpinnen, hierdoor hoef je niet steeds in het start menu te zoeken. Op de snelstartbalk in TOPdesk kan je je favoriete snelkoppelingen zetten. Standaard is je snelstartbalk al gevuld met een aantal snelkoppelingen.

De kans is groot dat deze snelkoppelingen niet helemaal overeenkomen met jouw dagelijkse werkzaamheden. Gelukkig is het erg eenvoudig om de snelstartbalk aan te passen naar jouw voorkeuren.

Hoe doe je dit?

Om te beginnen kan je de balk in- en uit klappen met het dubbele pijltje onder in je balk (1). Uitgeklapt neemt de balk meer plek in, maar het voordeel is dat je de tekst labels bij de iconen ziet. Zeker in het begin als je niet weet wat ieder icoon precies voorstelt is dit natuurlijk handig. Door op het potloodje (2) te klikken kan je de snelkoppelingen wijzigen én de volgorde hiervan aanpassen. Kies vervolgens de module (3) en het soort kaart (4) om de lijst met mogelijke snelkoppelingen in te korten. Met de pijltjes in het midden (5) zet je de TOPdesk-knoppen in de “Wel tonen” kolom. Met de pijltjes helemaal aan de rechterkant (6) kan je de volgorde van de snelkoppelingen aanpassen. Ook is het nog mogelijk om andersoortige snelkoppelingen toe te voegen. Bijvoorbeeld een url naar buiten TOPdesk. Dit kan je in de onderste helft van het scherm doen (7).

Tiny tutorial

Wil je liever in een tutorial zien hoe je de snelstartbalk aanpast? Bekijk dan hier hoe je de snelstartbalk aanpast in TOPdesk!
 

© 2023 - 2024 Joost-IT | Ontwerp & realisatie Matthja Grafisch Ontwerp & De Goudse Wolf

© 2023 - 2024 Joost-IT
Ontwerp & realisatie Matthja Grafisch Ontwerp
& De Goudse Wolf